PROPOZICIJE ŠAMPION JUNIOR KUP 2017

ŠAMPION JUNIOR KUP 2018
PROPOZICIJE NATJECANJA

1. U kvalifikacijama ekipe su poredane u grupama sa po 4, 5 ili 6 ekipa

2. Sistem natjecanja poslije grupne kvalifikacijske faze određuje organizator nakon zaprimanja svih prijava i kreiranja grupa za natjecanje

3.Redoslijed u grupi je prema slijedećim kriterijima:
a) broj bodova
b) međusobni rezultat
c) ukupna gol razlika
d) više postignutih golova
e) ždrijeb
Kriterij za najbolje trećeplasirane ekipe je broj osvojenih bodova, ukupna gol razlika, više postignutih golova (da bi ovi kriteriji bili zadovoljeni u svim grupama treba biti isti broj ekipa)
Ukoliko grupe nisu istobrojne najbolje trećeplasirane ekipe su iz grupa sa više sudionika a prema gore navedenim kriterijima.
Ukoliko se stvori tzv. trokut , tri ekipe sa istim brojem bodova i ostalih kriterija radi se posebna tablica samo tih triju ekipa i tvori se na temelju njihovih međusobnih rezultata redoslijed u grupi a uvažavajući gore navedene kriterije.

4. Utakmice se igraju 1 x 24 minuta bez zaustavljanja vremena . Organizacijski odbor može vrijeme trajanja utakmica odrediti i u kraćem ili duljem vremenskom trajanju obzirom na broj ekipa u skupini. Svi turniri igraju sistemom 5+1

5. Utakmice sudi jedan sudac i sve odluke sudaca su konačne i trener i svi igrači dužni su poštivati odluke suca. Na odluke suca ekipa nema pravo žalbe.

6. Sve ekipe su dužne tokom turnira imati kod sebe valjanu putovnicu/pasoš, đačku ili sportsku iskaznicu kojom u svakom trenutku mogu protivničkoj ekipi ili organizatoru dokazati identitet i godište igrača koji nastupa.
Igrač koji nema neki od valjanih dokumenata ne može nastupiti na utakmici. PREPORUKA EKIPAMA je da obzirom putovnice/pasoši ostaju u hotelu na vrijeme pripreme kopije dokumenata koji mogu služiti kao dokaz identiteta igrača
U svakoj ekipi mogu natupati djevojčice koje mogu biti godinu dana starije od turnirski navedenog godišta.

7. Na svakom terenu za igru ispred organizatora će biti delegat utakmice koji je ujedno i zapisničar te kojem se svi sudionici (treneri, suci ili predstavnici klubova)  obraćaju za sve upite oko gore navedenih pravila

8. Svi prigovori i žalbe, osim na odluke sudaca, mogu se podnijeti delegatu utakmice u roku 10 minuta nakon završetka utakmice u pisanom obliku. Ukoliko nakon 10 minuta nakon utakmice ne bude prigovora zapisnik postaje službeni.

9. Svi igrači moraju nastupati sa valjanom obućom za parket odnosno za umjetnu travu ona godišta koja igraju na terenu sa umjetnom travom

10. Ukoliko ekipa ne dođe na utakmicu na vrijeme, vrijeme čekanja iznosi 5 minuta, te se nakon toga utakmica registrira rezultatom 3:0 za ekipu koja je nastupila. Ukoliko se obadvije ekipe ne pojave na vrijeme na terenu za igru utakmica se može registrirati rezultatom 1:1, ukoliko  postoji sumnja u dogovor oko  namještanja turnirska komisija odlučuje o sankcijama za ekipe te o registriranju utakmice.

11. Fizički nasrtaj na protivničkog igrača kažnjava se odmah isključenjem do kraja utakmice a ukoliko dođe do prekida utakmice koji je rezultirao fizičkim nasrtajem ekipa iz  koje dolazi igrač koji je fizički nasrnuo na drugog igrača gubi automatizmom utakmicu 3:0. U slučaju da ekipa koja nije izazvala incident u trenutku prekida utakmice ima povoljniji rezultat od 3:0 isti se uvažava.

12. Sudac može na utakmici izreži kazne igračima u vidu žutog kartona za lakše prekršaje te crveni karton ili 2 minute isključenja za teže oblike prekršaja, učestalo prigovaranje na odluke suca te namjerno igranje rukom

13. Nakon dobivena 2 žuta kartona na jednoj utakmici ili crvenog kartona igrač više ne može ulaziti u igru za vrijeme trajanja te utakmice. O daljnjem nastupu igrača na turniru odlučuje turnirska komisija i na odluku turnirske komisije nema se pravo žalbe.

14. Ekipa može sudjelovati na utakmici ukoliko ima minimalno dva igrača i golmana.

15. Aut je kada lopta udari iznad mantinela (na terenima koji imaju mantinelu)  ili kada lopta cijelim obujmom pređe preko aut linije na terenima bez mantinele. Aut se izvodi nogom (mirna lopta)

16. Korner je svako odbijanje od golmana ili igrača koji se brane a kada lopta završi van poprečne linije.

17.  Namjerno vraćanje lopte golmanu od strane vlastitog igrača kažnjava se indirektnim udarcem ukoliko golman rukom uhvati takvu loptu.

18. Svi sudionici turnira osobno odgovaraju za sebe i druge sudionike turnira, te za svoje materijalne stvari.

19. Svi sudionici turnira trebaju se strogo pridržavati kućnog reda i uputa sportskih dvorana i hala u kojima se turnir održava, pravila sportske igre te posebno FAIR PLAYA- a. U slučaju nepridržavanja i grubog kršenja svih gore navedenih pravila ekipa se kažnjava diskvalifikacijom sa turnira.

20. Cilj ovog turnira je uz sportsko nadmetanje, druženje, zabava i poštivanje svih različitosti (nacionalnost, boja kože, vjera…)

21. Treneri odnosno predstavnici ekipa dužni su upoznati sve sudionike turnira (igrači, roditelji, …) sa pravilima turnira, te odgovaraju za njihovo provođenje.

22. Turnirsku komisiju čine direktor turnira, voditelj sportskog natjecanja i predstavnik organizatora

23. Direktor turnira je Almir Prguda a voditelj sportskog natjecanja je Nenad Gugec

24. Za sva pitanja koja nisu regulirana ovim pravilima vrijede pravila Nogometne igre

Sarajevo, 24.08.2017.

2 responses to “PROPOZICIJE ŠAMPION JUNIOR KUP 2017”

 1. Goran Crleni says:

  Poštovani !

  Molim Vas recite mi za uzrast 2005.g. u utakmici svaka ekipa nastupa 4+1 ili 5+1 jer u propozicijama to nije navedeno

 2. Ćazim šabotić,trener NK Domžale-SLO says:

  Odgovorite mi molim Vas za selekciju U-12(2005),igra se u dvorani MOJMILO:

  Igra se na mantinelu ili do linije?

  Hvala i lp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Birthday